W Rzeszowie obchodzono Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Pierwszoklasiści ze Szkoły Podstawowej nr 13  wzięli udział w zajęciach edukacyjnych poświęconych zdrowemu odżywianiu. Spotkanie odbyło się w Filii nr 16 Wojewódzkiej i Miejskiej Biblioteki Publicznej w Rzeszowie, a prowadziła je Delfina Puskarz z Centrum Dietetycznego Naturhouse.

Dzieci miały okazję dowiedzieć się jaki wpływ na ich prawidłowy rozwój ma dieta bogata w warzywa i owoce  oraz w jaki sposób komponować dzienny jadłospis.  Uczniowie uczestniczyli także w zabawie edukacyjnej polegającej na rozpoznawaniu "dobrego" i "złego" jedzenia.

Obchody Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania zainicjowane zostały w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i Euro- Toques - organizację zrzeszającą szefów kuchni.

Oceń ten artykuł
(3 głosów)

Artykuły powiązane

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj