"Od ziarenka do bochenka" pod takim hasłem już od dziewiętnastu lat odbywa się w Ustrzykach Dolnych Święto Chleba.

Mieszkańcy i turyści, którzy odwiedzą w sobotę i niedzielę Muzeum Młynarstwa i Wsi będą mogli poznać cały proces powstawania mąki od młócenia snopków żyta, przez oczyszczanie ziaren i mielenie po własnoręcznie wykonane wypieki. W sobotę początek godz. 15. Dla wszystkich zagra kapela Borneńskie Wrzosy z Bornego Sulinowa.

W niedzielę odbędą się także spotkania z etnografami, którzy opowiedzą o chlebie. A zagrają kapele Chudoba, Młoda Harta i Berdo.

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Artykuły powiązane

  • 26 Wrz, 2020
    Zbiórka żywności – "Tak, pomagam"
    Zbiórka żywności – "Tak, pomagam"
    W całym kraju trwa zbiórka żywności pod hasłem "Tak, pomagam". Organizuje ją Caritas Polska we współpracy z Caritas diecezjalnymi. W...
  • 21 Wrz, 2020
    Ranking cen usług komunalnych
    Ranking cen usług komunalnych
    Rzeszów i Stalowa Wola w czołówce polskich miast z najmniejszymi wydatki mieszkańców na usługi komunalne. Tak wynika z rankingu opracowanego...
  • 29 Sie, 2020
    W Krośnie wybierają najsmaczniejszy chleb
    W Krośnie wybierają najsmaczniejszy chleb
    Mieszkańcy Krosna i turyści, którzy dziś i jutro przyjadą do tego miasta, będą wybierać najlepszy czyli najsmaczniejszy chleb. Za godzinę...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj