Inkubator przetwórstwa lokalnego w Bieszczadach
Fot. Archiwum

Niekomercyjny inkubator przetwórstwa lokalnego powstaje w Mucznem w Bieszczadach. Jego pomysłodawcą jest lokalny przedsiębiorca Mirosław Krupa, który chce podać rękę drobnym wytwórcom jakich wiele w tym regionie. 

W inkubatorze będzie trzy działy - do obróbki warzywno - owocowej, suszarnia owoców i ziół, oraz linia do rozlewu bieszczadzkich miodów. Z linii technologicznych będą mogli skorzystać początkujący przetwórcy i w ten sposób szerzej rozwinąć swoją działalność. 

Bieszczadzki przedsiębiorca tworzy inkubator dzięki wsparciu unijnego Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich, w ramach inicjatywy Leader. 

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Artykuły powiązane

  • 15 Sty, 2021
    Bieszczady – cicho i biało
    Bieszczady – cicho i biało
    30 cm śniegu w Bieszczadach, w partiach szczytowych już ponad metr. Na północnych stokach tworzą się nawisy śnieżne, obowiązuje pierwszy...
  • 14 Sty, 2021
    Zimowe interwencje GOPR
    Zimowe interwencje GOPR
    Gdy w górach przybywa turystów, zwykle więcej pracy mają ratownicy GOPR. Wczoraj pomagali trzem osobom. Pierwsze zgłoszenie nadeszło z Woli...
  • 14 Sty, 2021
    W Bieszczadach przybywa turystów i śniegu
    W Bieszczadach przybywa turystów i śniegu
    W Bieszczadach ciągle obowiązuje pierwszy stopień zagrożenia lawinowego. Śniegu przybywa. W górach pochmurno, widzialność jest ograniczona do jednego kilometra. Amatorzy...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Polskie Radio Rzeszów

Adres:
Zamkowa 3
35-032 Rzeszów
Telefon:
+48 17 852 15 01
Faks:
+48 17 875 05 03

Dodatkowe informacje

Dodatkowe informacje:

Antena: + 48 17 222 22 22

Newsroom: +48 17 875 01 50

Studia terenowe

Ostatnie komentarze

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj