Amerykański dziennikarz promuje podkarpacką kuchnię
zrzut ekranu z filmu

Amerykański dziennikarz i przedsiębiorca mieszkający od kilkunastu lat w Polsce Ryan Socash promuje podkarpacką kuchnię. Stworzył film, który zamieścił na swoim profilu na  facebooku i własnym programie pt. "Kult America" na Youtubie.

Pokazuje w nim nie tylko proste, chłopskie dania ale również potrawy kuchni staropolskiej. W Siedlisko Janczar w Pstrągowej testował proziaki, pstrąga po pstrągowsku i szarlotkę. W Restauracji C.K Galicja w Kolbuszowej zajadał się m.in.  przekładańcem czyli bochnem chleba z karkówką i podsmażoną cebulką. W Zamku w Dubiecku sprawdzał walory smakowe pasztetu z dziczyzny oraz zupy Diabła i Biskupa.

Na trasie jego wędrówek kulinarnych znalazły się ponadto restauracja Cuda Wianki w Przemyślu i  restauracja Folk w Hotelu Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie, a także Kresowa Osada w Baszni Dolnej. Wszystkie pokazane na filmie obiekty znajdują się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. 

Ryan Socash Taste Testing Polish Food

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Artykuły powiązane

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj