Wielkanoc przed nami. Czas  duchowych przeżyć ale też  kulinarnych atrakcji. Przy jakim stole zasiądziemy w tym roku? Co na nim znajdziemy ? Tradycyjny żur , drożdżową babę, jaja w majonezie i pieczone mięsiwo? A może to okazja do eksperymentów? Czy królować będą podkarpackie przysmaki i skąd się bierze różnorodność naszej regionalnej kuchni. M.in. o tym Janusz Jaracz rozmawiał z gośćmi programu. Są to: Zofia Gałucha szefowa Koła Gospodyń Wiejskich w Nowej Wsi, mistrz kulinarny Marcin Purgacz nauczyciel w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie , ambasador marki Podkarpackie Smaki, oraz znawca i popularyzator kuchni podkarpackiej animator szlaku kulinarnego Podkarpackie Smaki  Krzysztof Zieliński

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Polskie Radio Rzeszów

Adres:
Zamkowa 3
35-032 Rzeszów
Telefon:
+48 17 852 15 01
Faks:
+48 17 875 05 03

Dodatkowe informacje

Dodatkowe informacje:

Antena: + 48 17 222 22 22

Newsroom: +48 17 875 01 50

Studia terenowe

Ostatnie komentarze

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj