"Topinambur i kacapoły" - reportaż Olgi Hałabud
Fot. O Hałabud

W młodości bardziej lubiła czytać książki, niż gotować. Gotowała tak od święta. Chociaż, jak mówi pani Janina Olszowy z Kolbuszowej, zawsze interesowały ją różne zapachy i smaki. Pierwszą książkę kucharską dostała pod choinkę od brata a praca w muzeum skłoniła panią Janinę do zbierania po wsiach starych przepisów. W świat tradycyjnych smaków we współczesnych odsłonach zabiera wszystkich Janina Olszowy, znana i lubiana specjalistka kuchni tradycyjnej. Przepisy kolbuszowskiego "MasterSzefa" poznają uczestnicy warsztatów kulinarnych w skansenie w Kolbuszowej. Uczestnicy gotowali i kosztowali potrawy podczas wspólnego ucztowania. W menu królowały dania z ziemniaków.

Oceń ten artykuł
(20 głosów)
Etykiety

Artykuły powiązane

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj